Rulouri XPT (2)DEFINITIE – Usile de garaj de tip rulou cu lamele de 55 mm sau cu lamele de 77 mm sunt confectionate din materiale de calitate, care le garanteaza rezistenta in timp si impotriva actiunii factorilor meteorologici. Sunt realizate din lamele termoizolante cu grosimi diferite, umplute cu spuma poliuretanica izolanta. Materialul utilizat pentru usa de garaj tip rulou este aluminiu, astfel usa este mai usoara decat o usa din otel iar rezistenta la coroziune este superioara. Atat lamelele cat si caseta de protectie si ghidajele de culisare sunt vopsite in camp electrostatic si asigura o rezistenta ridicata a culorilor la actiunea razelor ultraviolete.

AVANTAJE – avantajele sistemului de usa de garaj tip rulou il reprezinta strangerea prin inrulare deasupra golului de intrare si deci posibilitati de instalare mai avantajoase din punct de vedere al spatiilor utile decat usile sectionale cu deschidere pe plafon. Datorita casetei de protectie etansa la intemperii, aceasta usa poate fi insatalata si la exteriorul cladirii sau chiar ca sistem de poarta de acces in curte.

TERMOIZOLATIA – Lamelele din aluminiu ale usii de garaj tip rulou sunt umplute cu spuma poliuretanica, au grosimea de 14 mm si asigura un coeficient de transfer termic de 2,2W/mp*K.

ACTIONAREA – Usile de garaj tip rulou pot fi actionate electric cu motor cu buton sau telecomanda, manual cu arc sau cu manivela.

Actionarea automata se face cu ajutorul motorului tubular instalat in axul de strangere al lamelelor. Pentru usa de garaj tip rulou nu este posibila actionarea exclusiv manuala ci doar in caz de urgenta cu ajutorul manivelei. Optional pot fi instalate alte sisteme de comanda cum ar fi buton sau selector cu cheie, bariera de fotocelule pentru oprirea la prezenta obstacolelor sau lamele din aluminiu extrudat cu gemulete pentru vizibilitate si lumina.

Deschiderea si inchiderea se realizeaza prin rularea covorului de lamele pe ax. Lamela este confectionata din aluminiu. Calea de rulare a usii de garaj tip rulou este protejata prin perii ce ajuta la indepartarea impuritatilor si realizeaza izolarea.

COMPONENTE ACTIONARE

 • ghidaj – din aluminiu extrudat prevazut cu perii izolante
 • caseta de protectie – confectionata din tabla de aluminiu vopsita electrostatic, cu capac de vizitare. Dimensiuni: 300mm inaltime si 300mm adancime
 • motor – cu o forta de pana la 120Nm
 •  axul interior din otel
 • manivela – detasabila, se foloseste la actionarea manuala de urgenta
 • cheder – inferior din cauciuc de 2,5mm

LAMELELE DE ALUMINIU –  sunt vopsite electrostatic, cu spuma poliuretanica de inalta densitate, cu o grosime de 17mm sau 13,5mm, iar inaltimea lamelelor de 77mm si 55mm.

USI DE GARAJ TIP RULOU CU LAMELE DE 55 MM

 • usa4-lamele-55Caseta este realizata din aluminiu, are forma tesita la 45ᵒ si este vopsita in camp electrostatic.
 • Lamelele sunt neperforate, termoizolante si fabricate din aluminiu cu grosimea de 55 mm. Sunt umplute cu spuma poliuretanica cu grosime mare si densitate optima, pentru o izolatie termica sporita.
 • Actionarea standard este cea cu arc, iar sistemul antiefractie recomandat este cel cu yala.
 • Actionarea optionala se realizeaza cu motor, iar in caz de urgenta (pana de curent), usa este prevazuta cu actionare cu manivela.

USI DE GARAJ TIP RULOU CU LAMELE DE 77 MM

 • usi-lamela77Caseta este tesita la 45ᵒ, este fabricata din aluminiu si vopsita in camp electrostatic.
 • Lamelele sunt fabricate din aluminiu si sunt umplute cu spuma poliuretanica. Grosimea mare si densitatea optima a spumei ofera o izolatie termica inalta de 0,85 W/m2K, care se apropie de cea a unui geam termopan. Lamela terminala este realizata din aluminiu extrudat si este prevazuta cu garnitura din cauciuc pentru izolatie maxima.
 • Actionarea cu motor se poate realiza cu telecomanda sau intrerupator. In caz de urgenta sunt prevazute cu actionare cu manivela.

 

PORTOFOLIU USI GARAJ >