DSC_0199DEFINITIE – Usa de garaj care se apropie cel mai mult de cerintele actuale, moderna, fiabila, varianta cea mai rezistenta in timp, ce se asambleaza din panouri izolate tip sandwich cu grosimea de 40mm, alcatuite din foi de tabla de otel zincat sis puma poliuretanica la interior, special grunduite si vopsite in culori dorite de client, toate componentele fiind din otel tratat anticoroziv.

CLASIFICARE – usile de garaj sectionale se impart in doua categorii:

 • Usi de garaj rezidentiale – sunt destinate caselor si zonelor rezidentiale.
 • Usa de garaj industrial – sunt destinate pentru a inchide spatile de depozitare si alte spatii industrial de dimensiuni mari 

IZOLATIA TERMICA este asigurata de stratul de spuma poliuretanica asezata intre foile de table. Coeficientul de transfer termic este calculat la 0.9W/mp2K pentru usa instalata. Izolatia este comparabila cu cea a geamului de tip termopan.

ACTIONAREA lor se poate face manual (cu manivela), sau electric cu telecomanda si/sau intrerupator. Usile de garaj sectionale se deschid vertical, mergand paralel cu suprafata tavanului si/sau cu posibilitatea de a fi oblice in cazuri speciale, ele pot fi adaptate cu usa pietonala in cazul in care nu mai exista o alta intrare in garaj, ochiuri de geam pentru  lumina natural pe timp timp de zi in incinta spatiului, fotocelula de obstacole in cazul in care este actionata pentru prevenirea accidentelor. Usile de garaj sectionale sunt proiectate sa reziste la minim 25.000 de cicluri descidere-inchidere.

FERONERIA usii de garaj sectionala are in componenta: balamale fixe si reglabile, sistem de rulare, sistem de ghidare, sistem de ridicare si sisteme de siguranta.

MONTAJUL – usa se monteaza in spatele golului ce urmeaza sa fie astupat si se deschide prin ridicare partial verticala pana la inaltimea dorita, (poate fi alta decat cea a usii), apoi prin culisare se deschide pe orizontala, in interior, de-a lungul tavanului lasind libera intreaga intrare in garaj beneficiind astfel de economie de spatiu. Daca permite spatiul pe inaltime, deschiderea se poate face total vertical.

DIMENSIUNILE usilor sectionale sunt potrivite pentru orice gol, ele se croiesc exact dupa dimensiunile golului ce trebuie acoperit fara a modifica spatiul util. Se pot comanda usi de garaj la dimensiuni neobisnuite, se pot gasi solutii pentru acoperirea oricarui gol in proportie de 99.9%.

CONSTRUCTIA trebuie sa aiba umeri laterali confectionati din materiale rezistente, sa poata sustine greutatea usii de 100mm pe fiecare latura, pentru usile rezidentiale si de 200mm pe fiecare latura, pentru usile industriale. Spatiul de buiandrug pentru instalarea sistemului de ridicare trebuie sa fie de 250mm pentru usile rezidentiale si de 450mm pentru usile industriale.

INTRETINEREA acestor usi este foarte usoara. Peste vopseaua usii este dat un strat de lac cu rol de protectie ce face ca ploaia sa alunece mai usor. Sunt suficiente doua spalari pe an cu apa putin calduta si detergent obisnuit. O data pe an se curata sinele de praf si impuritati si se greseaza.

REZISTENTA – Durata medie de folosinta a usilor sectionale este de 15-20 ani.

CLASIFICARE PANELURI – panelurile sunt disponibile in trei tipuri de modele:

 1. Panel casetat
 2. Panel liniar (dungat)
 3. Panel plan

1. Panelul casetat este disponibil cu textura imitatie lemn. Culorile standard sunt:

panel_casetat2. Panelul liniar (dungat) este disponibil cu urmatoarele texturi:

 • textura imitatie lemn cu urmatoarele culori standard:

panel_liniar_imitatie_lemn

 • textura stucco cu aspect rugos, cu urmatoarele culori standard:

panel_stucco_aspect_rugos

 • textura neteda cu aspect „lins”, cu urmatoarele culori standard:

panel_textura_neteda3. Panelul plan este disponibil cu urmatoarele texturi:

 • textura imitatie lemn cu urmatoarele culori standard:

panel_plan_imitatie_lemn

 • textura stucco cu aspect rugos cu urmatoarele culori standard:

panel_stucco_aspect_rugos_2

 • textura neteda cu aspect „lins” cu urmatoarele culori standard:

panel_textura_neteda_lins