O fereastra este compusa din geamul termopan si profil. Termopanele pot avea doua sau trei foi asamblate etanse intre care se introduce un gaz care izoleaza termic: argon sau krypton.

Cealalta componenta este profilul care poate fi executat din diferite materiale.

DAKO produce ferestre cu profile din aluminiu sau din PVC.

Categorii de sisteme

Sistemele din aluminiu pentru ferestre se impart in doua mari categorii, astfel:

  1. Sisteme fara bariera termica denumite si unicamerale: sunt recomandate in spatile unde nu este nevoie de izolare, de regula pentru zonele cu o clima calda sau blanda. Pentru tara noastra acestea se folosesc cu rol de compartimentare interioara a locuintelor sau pentru spatii nelocuite (incinte tehnice, hale industriale). Aceste sisteme au o singura camera si, asa cum spune si numele, au un coeficient de izolare termica mica dar si un pret mai mic.

  2. Sisteme cu bariera termica din poliamida (un material care elimina conductivitatea termica a aluminiului). Se recomanda sa fie utilizate in zone cu clima temperata, rece sau severa. Profilele din aluminiu cu bariera termica sunt multicamerale: camera/camerele dinspre exterior si cele interioare sunt cu pereti din aluminiu, iar cea intermediara din material plastic (poliamida) care are rolul de a elimina conductivitatea termica a metalului. 

Sistemele din aluminiu permit utilizarea pachetului termopan de sticla de diferite grosimi, dublu sau triplu strat sau doar a unei foi de sticla in functie de destinatia lor.

Coeficientul de dilatare a profilelor de aluminiu este redus fiind din categoria metalelor. Aluminiul este mult mai rezistent in timp la actiunea razelor solare si la actiunea factorilor de mediu permitand dimensiuni mari de gabarit. De asemenea, tamplaria realizata din acest tip de profil nu necesita procese complicate de intretinere. Mai mult, profilele din aluminiu pot fi vopsite in camp electrostatic iar producatorii ofera o bogata paleta coloristica ce ajunge pana la 210 culori, texturi cu imitatie lemn,  vopsit integral sau bicolor exterior respectiv interior.

Avantaje

  • durata ridicata de viata

  • greutate redusa

  • rezistenta in exploatare

  • rezistenta foarte buna la dimensiuni mari

stabilitate in timp

Beneficii

  • originalitate prin diferite forme si culori

Sistemele de aluminiu sunt disponibile intr-o mare varietate de modele astfel incat ferestrele pot fi proiectate conform dorintelor dumneavoastra. Varietatea de feronerii si manere fac posibila personalizarea in detaliu a ferestrelor, de la culoare la tipul de deschidere. Ferestrele cu profile din aluminiu combina confortul, siguranta, functionalitatea si eleganta.

Recomandarea noastra in ce priveste folosirea profilelor din aluminiu: pentru spatii comerciale, fatade de dimeniuni mari, case ce au nevoie de arhitectura cu profile cat mai putin vizibile dar cu rigiditate mare, tamplarii de dimensiuni atipice, mari.