dako3195-1RULOURI EXTERIOARE – confecționate cu lamele din Aluminiu, acestea sunt considerate cea mai eficientă soluție în protejarea spațiului interior împotriva razelor solare, oferind și o soluție pentru izolarea fonică și o măsură antiefracție. În funcție de destinația rulourilor se poate opta pentru diferite sisteme antiefracție care constau în blocarea rulourilor exterioare.

SISTEME DE INCHIDERE

 • Sistemul de închidere simplu se montează pe ultima lamelă a ruloului iar prin acționarea din interior se blochează deschiderea acestuia din exterior.
 • Sistemul de închidere automat de asemenea se montează pe ultima lamelă, doar că acționarea lui se face automat la coborârea covorului prin intermediul câtorva pârghii și arcuri montate în interior. Închiderea cu cheie, se fixează la fel pe ultima lamelă doar că permite închiderea din exterior și este folosită în special pentru spațiile comerciale sau ușile de acces.

ACTIONARE – Acționarea rulourilor se poate face manual cu șnur sau panglică, care se strâng într-o casetă numită tabacheră sau pot avea acționare electrică, cu motor prin intermediul unui buton sau cu telecomandă. Suplimentar, rulourile se pot fabrica incluzând în interiorul lor plasă anti insecte, încorporate în caseta ruloului, în spatele covorului de lamele, astfel ghidajul ruloului va avea două canale, unul pentru lamele și altul pentru plasă, fiecare funcționând independent. Se mai pot confecționa rulouri cu plasă doar pe o singură parte a ruloului, în lateral sau pe mijloc, în funcție de poziția geamului de deschidere, iar covorul de lamele va acoperi tot geamul.

CATEGORII

Rulourile  exterioare din Aluminiu se împart în două categorii:

 • Rulouri aplicate – se instalează după ce tâmplăria este montată deja, direct pe rama geamului, în golul ferestrei sau pe peretele exterior deasupra ferestrei, fără a afecta în vreun fel pereții exteriori sau interiori.
 • Rulouri suprapuse – se pot instala în același timp cu tâmplăria, permițând montarea direct pe toc, având o casetă fixată deasupra tâmplăriei, de unde vine și denumirea de rulou suprapus. La acest tip de rulou, eventualele intervenții se fac din interiorul încăperii.

 

DESCRIERE

Rulourile din aluminiu – au lamelele umplute cu spumă poliuretanică și oferă o mai bună izolare termică și fonică decât cele din PVC. La fel si culoarea este mult mai durabilă decât a celor din PVC, lamelele putând fi disponibile în mai multe culori inclusiv imitație de lemn la alegere. Făcute să dureze, rulourile din aluminiu conferă atât rigiditate cât și o durată de timp îndelungată, fără a necesita retușuri de vopsea, acestea nu ruginesc, nu se decolorează și nu se deformează de la căldură.

DE CE RULOURI EXTERIOARE:

 1. sunt poate cea mai eficientă barieră, împotriva razelor soarelui;
 2. asigură protecția tâmplăriei împotriva factorilor de mediu (ploaie, ninsoare, viscol, grindină);
 3. asigură protecție termică a spațiilor interioare, împiedicând încălzirea excesivă pe timp de vară și contribuie la menținerea căldurii la interior pe timp de  iarnă;
 4. oferă protecție antiefracție;
 5. permite integrarea plaselor anti insecte în rulou;
 6. design plăcut și modern, oferind un plus de confort la opțiunea electrică cu telecomandă;
 7. posibilitatea executării în nuanța profilului de tâmplărie, inclusiv imitație lemn;
 8. reducerea cu până la 10 dB a zgomotului.