05cef0ece0bd008e0962866c276bd910DEFINITIE – O tendinta actuala o reprezinta placarea peretilor cu sticla colorata, aceasta fiind o alternativa moderna si rapida pentru ‘clasica’ faianta.

AVANTAJE  Pe langa atributele decorative, exista si altele practice cum ar fi:

  • usurinta cu care se poate monta – montajul se realizeaza cu silicon si se poate aplica direct pe pereti sau chiar peste vechea faianta cu un numar redus de rosturi de imbinare ce nu necesita chituire
  • usurinta cu care se poate curata sticla decorativa
  • acest tip de sticla este proiectat special sa reziste peste 25 de ani.
  • placarea cu sticla colorata este alegerea perfecta pentru baie, holuri, receptii, mobilier sau usi pentru dressing-uri.

Exista o gama variata de culori pentru sticla colorata, conform paletarului RAL.

Peretii pot fi placati cu sticla colorata de diverse grosimi intre 4-10 mm (sticla securizata in cazul in care exista multiple decupaje si gauri). De asemenea, peretii se pot placa si cu sticla Lacobel ori sticla printata pentru a crea o imagine de efect prin imbinarea sticlei cu lumina.

Perete-bucatarie-geam-rosuSticla vopsita poate fi utilizata in mediile umede si are proprietati de decolorare reduse daca este placata corespunzator la interior cu materiale de buna calitate. Astfel, mai pot fi placate cu sticla colorata lavoarele in bai, zonele de lucru si blaturile din bucatarii, dar si zone de trafic intens din interiorul spatiilor comerciale si cladirilor de birouri ( receptii, holuri, baruri,etc.).

DAKO executa placari sticla la comanda, conform cerintelor dvs. privind RAL-ul de culoare si dimensiunile spatiului amenajat. Pentru o fidelitate a culorii alese va recomandam alegerea unei sticle ‘ultraclear’ cu continut redus de fier, ce atenueaza nuanta verzuie a geamului obisnuit ce afecteaza in special aspectul culorilor deschise.

Grosimea sticlei colorate cu care lucram variaza intre 4-25 mm in functie de utilitatea produsului, are canturile perfect finisate si lucioase, atat pe drept, cat si pe rotund. Sticla colorata poate fi rezistenta la caldura si cu o duritate crescuta, inainte de securizare si vopsire realizandu-se decupajele si gaurile necesare prizelor, aplicelor sau robinetilor existenti pe perete. Blaturile din sticla colorata pe care le putem realiza pot avea forme diverse fiind preluate din AUTOCAD si taiate cu precizie cu ajutorului CNC-ului.