Microventilația este o opţiune inclusă în sistemul de feronerie al ferestrelor cu deschidere oscilobatantă.  Folosind-o vei avea o ventilaţie controlată, fără pierderi de căldură a încăperii.

blog 4 microventilatie

Cum funcţionează microventilatia?

Poziția mânerului este specific, acesta trebuie deschis la un unghi de 45 grade pentru obținerea unui spaţiu cu dimensiunea cuprinsă între 10 şi 13 mm în partea de sus a ferestrei, fiind suficient pentru a asigura o ventilaţie adecvată a încăperii.

Diferența de presiune a aerului din interiorul și exteriorul camerei permite o schimbare lentă, dar eficientă a aerului. Acest sistem de microventilare nu permite penetrarea ploii, fiind mai indicat față de o deschidere oscilantă când sunteți plecați și  puteți sta fără griji.

De reținut este faptul că microventilația nu poate înlocui o aerisire zilnică obligatorie prin deschiderea totală a ferestrelor, dar dacă este folosită în mod adecvat, microventilația ajută la prevenirea apariţiei mucegaiului, a condensului sau a igrasiei.

Ea oferă totuşi pe termen lung un aport suplimentar de aer proaspăt, fără a se simţi în încăpere curenţii de aer şi fără o schimbare rapidă a temperaturii din locuinţă.

Microventilația este o mare oportunitate pentru o ventilație naturală, sigură și eficientă a încăperilor și astfel previnind condensarea.

Acest sistem de microventilare îl recomandăm tuturor celor interesați să îşi cumpere tâmplărie din PVC.

Cu încredere Echipa DAKO.