dako1485O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta definirea “personalitatii moderne” a unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

DAKO proiecteaza ,executa si monteaza  fatade ventilate din casete de aluminiu tip bond .

DEFINITIE – Bondul este un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu, cu grosime standard de 0,5 mm, unite printr-un miez de polietilena cu densitate inalta. Grosimea  panelului rezultat poate fi de 3,4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice lucrarilor solicitate.

Produsul finit-caseta pentru placarea fatadelor ventilate -se obtine  prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond.

Casetele se imbina pe fatada ventilata  intr-un  caroiaj  particular definit prin proiectul de arhitectura,sunt rigide,iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in conditiile unor incarcari mari la vant.

Placari_bond_5AVANTAJE – avantajele aluminiului  compozit de tip  bond pentru fatadele ventilate sunt :

  • aspect modern impresionant
  • acest material  se prelucreaza cu usurinta : poate fi debitat,curbat si indoit pentru a obtine forma si dimensiunea dorita
  • rezistenta mare la agresiunea factorilor din mediul exterior:ploi,noxe,ultraviolete,radiatii
  • se realizeaza intr-o vasta si diversa paleta coloristica
  • proprietatile fizice si estetice raman neschimbate in timp

DAKO foloseste pentru realizarea fatadelor ventilate materiale de la cei mai renumiti  producatori din domeniu: Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului, cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori, iar unii ofera produse speciale pentru placare exterioara – Alubond, Etalbond, Jbond si Reynobond, iar altii pentru placare interioara – Etallight sau Dibond.